***
szemetes
0
tll-wrk

Te melyik csoportba tartozol?

2015. november 30. | 3 hozzászólás

Kérlek, kattints arra a sorra, amelyik leginkább jellemző Rád! Vagy akár egymás után mindegyikre. 😉

Keresek valamit, amivel meggyógyítanak, és nem nekem kell erőlködnöm.

Sajnos, rossz hírem van. A Csung Jüan Csikung és általában a csikung nem ilyen. Ezt már a név is kifejezi. A „kung” cselekvést, munkát jelent, amelyet arra kell fordítanunk, hogy megtanuljuk irányítani a csi energiáját. Ez a folyamat időt és erőfeszítést feltételez, és a fejlődés meghatározott sebességgel tud megvalósulni.

Tehát, ha ragaszkodsz az elképzelésedhez, sajnos, tovább kell keresned, ez a rendszer nem Neked való. De talán megér egy próbát, hátha közben árnyalódik az álláspontod…

Keresek valamit, amivel saját magam tudok tenni az egészségem helyreállításáért, megtartásáért.

A legjobb helyen, a legjobb időben olvasod ezeket a sorokat. A Csung Jüan Csikung egy komplex rendszer, amely magas célok elérését teszi lehetővé. Az Út elején kifejezetten az egészségre, annak helyreállítására és magasabb szintre emelésére fókuszálunk. Ha a Csung Jüan Csikungnak csak ezt a részét nézed, akkor egy rendkívüli hatékonysággal rendelkező egészség-megőrző rendszert látsz. (Maga a teljes rendszer ennél sokkal több lehetőséget nyújt.)

Ha nagyon röviden és leegyszerűsítve kell összefoglalni a hatásmechanizmust, akkor azt mondhatjuk, hogy az egyes szinten megtanult gyakorlatokat végezve megszünteted az energia rendszeredben az energia szabad áramlását akadályozó blokkokat, megtanulod, hogyan lehet növelni a belső energia szintedet, hogyan lehet javítani az energiád minőségét. Már csak ezzel nagyon sok olyan egészségi probléma gyökerét szünteted meg, amellyel a nyugati orvostudomány nem tud mit kezdeni vagy legfeljebb a tüneteket tudja enyhíteni.

Ezen túlmenően már az egyes szinten megtanulod, hogyan lehet az ily módon felhalmozott, magas minőségű csit feljuttatni az agyadba, jelentősen növelve így az intellektuális képességeidet a szó legteljesebb értelmében.

Úgy érzem, emberi lényként többek vagyunk, mint csak a fizikai testünk.

Ez így van! Napjainkban egyre többen vagyunk, akik spontán módon ráérzünk erre. Valahol legbelül érezzük, hogy nem lehet igaz az, hogy a gondolataink, az érzelmeink pusztán az anyagi folyamatok működésének eredményei lennének.

Már az egyes szinten nagyon komolyan és erőteljesen foglalkozunk az energia rendszerünk fejlesztésével (ld. az előző pontot).

A Csung Jüan Csikungban olyan értelemben tekintünk hármas aspektusú lényként emberi mivoltunkra, hogy a fizikai testünkön és az energia rendszerünkön kívül van még egy ún. információs rendszerünk is. Ez utóbbi tartalmazza azt, amit a nyugati féltekén léleknek, szellemnek nevezünk, de ide tartoznak az érzelmeink és a belső információs kapcsolatok is.

Miután az egészségedet kellően megerősítetted az első és a második szinten, a harmadik szinttől kezdve már elkezdődhet a szellemi, lelki aspektusod (kínaiul a sened) fejlesztése.

Az egészségemmel nincs semmi gond, viszont érdekel a spiritualitás.

A legjobb helyen, a legjobb időben olvasod ezeket a sorokat. A Csung Jüan Csikung egy spirituális rendszer. Ugyanakkor az az alapelv, hogy ahhoz, hogy a spirituális Úttal komolyan tudjunk foglalkozni, először legalább nagyjából rendbe kell hozni az egészségünket. Ugyanis, például, milyen meditációról lehet beszélni, ha a fizikai test a fájdalmaival állandóan megzavarja a gyakorlatot…

Ezért először az egészségünket hozzuk rendbe, emeljük magasabb szintre, és ezzel teremtjük meg az alapot az Úton való haladáshoz. A Csung Jüan Csikung rendszer által biztosított szabadságra jellemző, hogy nincs kötelező továbblépés. Mindig Te döntöd el, szeretnél-e továbblépni, élni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket ez a rendszer a magasabb szinteken kínál.

Ezért akit „csak” az egészség-megőrzés érdekel, fókuszálhat a Csung Jüan Csikung rendszer első két szintjére, és akkor ő egy nagyon hatékony egészség-megőrző rendszert lát. Viszont a teljes Csung Jüan Csikung rendszer ennél sokkal-sokkal többet tartalmaz.

A 2015-ös, őszi, személyes tanítványi elvonuláson Hszü Ming-tang nagymester úgy fogalmazott, hogy a Csung Jüan Csikung rendszer céljai olyan magasak, hogy sok másik rendszer még csak említést sem tesz ezekről. Sőt, nem csak a végcélról nem beszélnek, hanem a hozzávezető út bizonyos lépcsőfokairól sem.

Ennek az útnak az alapfogalmai már az egyes szintű könyvben is kellő részletességgel bemutatásra kerülnek.

Hadd idézzek Tamara Martinova mesternőtől egy ideillő gondolatot:

„A teljességéből és az univerzális voltából fakadóan, valamint a specifikus tanítási és tréning módszerei miatt a [Csung Jüan Csikung] rendszer sok összetevője jelenleg is a „titkos tanok” csoportjához tartozik, és széles körben, a tömegek részére elérhetetlen. De az a része is, amely elérhető, már lehetővé teszi a tudat szélesítését, és azt, hogy újszerűen lássuk magunkat és létezésünk környezetét, kilépjünk a Földön élő Ember érzékelésének határain túlra, és felismerjük őt, azaz magunkat a fejlődő Világmindenség evolúciójában a szüntelen felemelkedés folyamatában lévő kozmikus lényként. Ennek eredményeként megértjük a helyünket e világban, a feladatainkat, az eljövetelünk célját.”

Már elvégeztem az egyes szintű tanfolyamot és nincs meg a korábbi kiadású könyv.

Ugye csak viccből vagy kíváncsiságból kattintottál ide… 😉

Már elvégeztem az egyes szintű tanfolyamot és már megvettem a korábbi kiadású könyvet.

Nagyszerű, gratulálok! Ugyanakkor fel kell hívnom a figyelmedet, hogy ez a kiadás az előzőhöz képest lényegesen átdolgozott és bővített.

Az átdolgozás és a bővítés a könyv minden részét, minden szintjét érinti. Még az alapgyakorlatok tárgyalását is. Következzék néhány kiragadott példa.

A bővítés egyik nagyon látványos megnyilvánulása az Energianemesítés fejezetben érhető tetten. A korábbi kiadásban mindössze öt oldal szólt erről a valóban egyszerű, ám annál jelentősebb gyakorlatról, amelyből két és fél oldalt a kérdések és a válaszok foglaltak el. Az új kiadásban az Energianemesítésről huszonkét oldalon keresztül esik szó.

Csikung tanári tapasztalataim alapján nagyon üdvözlöm ezeket a bővítéseket, amelyeknek jelentős része olyan területeket tárgyal, amelyek a kínaiak és a haladó gyakorlók számára magától értetődőek, ugyanakkor a sok éves tapasztalat megmutatta, hogy számunkra, ezzel a rendszerrel most ismerkedő, európai emberek számára ez koránt sincs így.

A Csung Jüan Csikungban alkalmazott vizualizálási módszer is ebbe a kategóriába tartozik, és az Energianemesítés ismertetéséhez kapcsolódóan írja le a Mesternő nagyon részletesen. Tapasztalataim szerint nagyon kevesen vannak Magyarországon, akik a Csung Jüan Csikung rendszertől függetlenül így értelmezik a vizualizálást.

Tanítom a Csung Jüan Csikungot.

Szuper! Tanári szemmel olvasva az új kiadást, egy nagyon komoly módszertani útmutatóként használhatod. A bővítések jelentős része olyan területeket tárgyal, amelyek a kínaiak és a haladó gyakorlók számára magától értetődőek, ugyanakkor a sok éves tapasztalat megmutatta, hogy azok számára, akik ezzel a rendszerrel most ismerkednek, ez koránt sincs így.

Ráirányítja a figyelmet azokra a részekre, amelyeket érdemes fokozottan hangsúlyozni, ismétlésként akár többször visszatérni rá a tanfolyamon.

Például, a csikung tanfolyamokon mindig fontos kérdés, mennyit is kell gyakorolni. A korábbi kiadásban a gyakorlatok végzésének minimális idejéről esett csak szó, és mindössze ajánlásként szerepelt, hogy ennél azért célszerűbb többet gyakorolni. Most a Mesternő nagyon egyértelműen, szókimondóan és világosan szembesít bennünket a szükséges gyakorlási idővel.

Mindegyik alapgyakorlat végén részletesen, adott esetben a Mester elbeszélésével is alátámasztva fejti ki, hogy mennyi gyakorlási idő szükséges, ha „csak” az egészség megőrzése a cél, és mennyi, ha komoly, professzionális gyakorlóként szeretnénk magunkra gondolni. Lehet, hogy még Te is meg fogsz lepődni. Nagyon tanulságos és szemfelnyitó!

Tábori László Lajos
a Csung Jüan Csikung rendszer
nemzetközi tanára

3 hozzászólás

 1. köpecziné szabó ágnes

  Kedves Laci, – szerencsére én egy olvasó, érdeklődő ember vagyok és így mindíg örvendek ha uj ismereteket, tudást tudok szerezni, kapni valahol.Ez most különösen így van, mert mióta beléptem a Csikung világába – a Te közvetítésed által – azóta csak még többet akarok tudni, hiszen uj lehetőségek, uj távlatok nyíltak meg előttem , Te pedig két kézzel szórod elénk mindezt. Hálás köszönet érte a Tanár Urnak! ágnes

  Válasz
 2. Kovácsné Erzsébet

  Kedves László!

  Köszönöm szépen!

  Erzsébet

  Válasz
 3. Tukacs Andrásné

  Kedves Laci!
  Gratulálok! Igazi kedvcsináló a fenti teszt! Amikor közzétetted Tamara Martinova könyvhöz írt előszavát, akkor kezdem felfogni, hogy ez azért más és több lesz, mint a korábbi, és nagy-nagy érdeklődéssel kezdtem várni az átdolgozott első kötet kézbevételét, ezek után pedig már egyre erősödő “türelmetlen” kíváncsisággal…(szabad ilyet érezni egyáltalán egy csikung gyakorlónak!? -:) )
  Szeretettel üdvözöl:Anikó

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

...