***
szemetes
0
tll-wrk

Négyes szintű tanfolyam és elvonulás

2016. január 20. | 5 hozzászólás

Hszü Ming-tang nagymester négyes szintű tanfolyamot és elvonulást fog vezetni Moldáviában:

 • Négyes szintű tanfolyam: 2016. február 26-28.
 • Elvonulás: 2016. február 29 – március 5.

Kapcsolat

 • Natasa: +37378357626,
 • Tatjana: +37369336340,
 • Valentin: +37379161558.

5 hozzászólás

 1. Katalin

  Teljesen egyetertek Balogh Laszlo gondolataval. Tobb baratommal egyutt nagyon szeretnenk egy hazai rendezesu tanfolyamsorozatot.

  Válasz
 2. Balogh László

  Egyik alkalommal dzsung-gungos (vagy csing-kungos) gyakorlás közben egy fehér hajú lógó bajuszú ázsiai ember képét láttam elmosódva elsuhanni . Utána az a gondolat ugrott be, hogy miért kell nekünk a háborús Ukrajna melletti bizonytalan állapotú , románok lakta Moldovába, vagy a szlovákokhoz utazni , ha Hszü Ming tang Nagymester rendezvényein akarunk részt venni? Én nem kívánok Moldovába utazni, de úgy látszik, hogy a maroknyi magyar csikung oktató és gyógyító társadalom képtelen együttműködni egymással, hír ek szerint (nem tudom, igaz-e?) egyesek viselkedése miatt állítólag a Nagymester tudatosan ignorálja a magyarokat . Ilyen módon azt lehet érzékelni, egyes magyar csikungos oktatók és gyógyítók a Nagymester szemében alábbvalóak cseh és román kollégáiktól, mivel oda megy a Nagymester de Magyarországra nem jön.
  Ezzel nem őket bünteti, hanem azokat a magyar gyakorlókat, akik relatíve igen nagy öszegeket fizetnek ki az oktatóknak.
  Kedves Oktatók! Ideje lenne megkövetni a nagymestert és összefogva megszervezni egy hazai Hszü Ming tang látogatást!
  Soraim tisztelettel azzal zárnám, hogy senkit nem szeretnék megbántani, és akinek nem inge ,az ne vegye fel. De jó lenne változtani azon, hogy a Nagymester évek óta kerüli a magyarokat. Vajjon miért?

  Válasz
  • Borsos Árpád

   Kedves Balog László!
   Azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy a leveledre 8 hónapja senki nem válaszolt. Erre az anyagra, amely nélkülözi a konkrétumokat, Te konkrét választ szeretnél. Az ilyen dodonai kijelentésekkel nem lehet semmit kezdeni, hogy ” képtelen együttműködni egymással” “hírek szerint” ” egyesek viselkedése miatt” ” a magyarok…alávalóbbak a cseh és román kollégáiktól” “megkövetni a Nagymestert” “a Nagymester évek óta kerüli a magyarokat”
   Az igazi kommunikációhoz konkrétumok kellenek! Ki, mit, mikor, hol, hogyan és miért? Egyébként a dolog csak bajkeverés.
   Miért nem tudunk egyenesen beszélni? Ezt ez mondta, azt meg az, és persze adjunk lehetőséget a megszólítottnak a válaszadásra. Hallgassuk is meg, tisztázzuk ki a motivációkat, a félreértéseket, és mikor ez megvan, dobjuk a kukába, és kezdjünk el valami újat.
   A Nagymester nem fogja megoldani a problémáinkat! A mi “messiásunk” megtanított velünk egy rendszert, amit nekünk kell használnunk a mindennapok problémájának kezelésére. Ha mi ezt meg tudjuk tenni, akkor az lesz a mi igazi fejlődésünk! De mindez, szembenézés és konkrétumok nélkül nem fog menni. Én bármikor készen állok erre!

   Válasz
   • Gunzinámné Tóth Mária

    Kedves Árpád!

    Van konkrétum a felvetésben, mégpedig hogy a nagymester nem jön hozzánk. A belső csatározásokról, ellentétekről mi “közönséges halandók” csak mendemondákat hallhatunk, nyilván nem tudjuk a ténylegesen történteket.
    És igen, abban igazad van: sokat elárul hogy eddig nem érkezett válasz a felvetésre, de nem biztos hogy ez a kérdező hibája.

    TMari

    Válasz
    • Borsos Árpád

     Marika!
     Persze, nem zárom ki az igazságod. Lehet hogy a srác nem tudta, hogy hogyan közelítsen a témához, és ehhez én megadtam a támpontokat. Egy konkrétum azonban tényleg volt.

     Az első, hogy kommunikáljunk egymással, és kell lenni bennünk annyi erőnek, hogy a konkrétumokat el tudjuk viselni. A konkrétumok adják a megértés alapját. Arra gondolok, hogy a konkrétumok nélkül, nem érthetem meg hogy ki mit miért csinált. A konkrétumokból látom, hogy a szándéka mire irányult. Ha jó volt a szándék, de nem sikerült az amit szeretett volna, nem jelent problémát. Mindannyian jártunk már így. A hibát pedig be kell ismerni. Mi csikung gyakorlók szinte nem beszélgetünk egymással.

     Arra a konkrétumra, hogy a Nagymester nem jön biztos, hogy bennünk van a válasz?
     Biztos hogy, ezért magunkat kell ostorozni?
     Én úgy gondolom, hogy neki éppen oda kellene menni, ahol baj van. De ez tényleg csak az én szubjektív véleményem. Én biztos hogy először oda mennék.

     Vagy lehet hogy azt gondolja: megtanultatok egy rendszert, és alkalmazzátok a gyakorlatban. Nőjetek fel az együttműködéshez, és akkor majd jövök, és hozom a következő tudást, mert már megvannak az alapok.
     Nem tudom. Egy biztos, először a saját házunk táját kell rendbe tennünk!
     Hátha elindul valami, és ha már odáig eljutunk, hogy nem fikázzuk le a kezdeményezéseket, hanem támogatjuk azt, akkor Balog Lászlónak köszönettel tartozok, hogy elindította ezt a folyamatot.

     Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

...