***
szemetes
0
tll-wrk

Miért kell nekünk a csikung?

2016. április 8. | 0 hozzászólás

… – teszi fel a kérdést Hszü Ming-tang nagymester, majd (többek között) így folytatja a Csung Jüan Csikung második szintjéről szóló, most megjelent könyvben:

Az ember legfőbb természetes jellemzője az állandó törekvés, hogy javítsa életét.

Gyakorlatilag minden tevékenységünk arra irányul, hogy különböző típusú ételeket, ruházatot, életkörülményeket hozzunk létre. Aztán ezt követően hozzáadódnak még más vágyak és más követelmények, amelyek javíthatják életminőségünket: nem egyszerűen csak lakás, hanem jó lakás, nem egyszerűen ruha, hanem divatos és szép ruha, közlekedési eszközök, érdekes munka, és az, ami kielégíti a spirituális szükségleteinket.

Éppen ezek segítik a tudásvágyunk és a kíváncsiságunk fejlődését. Követve spirituális vágyainkat, állandóan az Élet értelmét keressük.

Minden korban az emberekben állandóan megfogalmazódnak olyan kérdések, amelyek, úgy tűnik, nincsenek szoros kapcsolatban a napi gondjaikkal és az egészségükkel.

Kik vagyunk? Honnan származunk? Hogyan és honnan keletkezett a Világmindenség? Természetesen az ember mindenképpen tudni akarja, mi a Halál, mi történik velünk a halálunk után? A halállal teljesen befejeződik az életünk, vagy valami megmarad utána?

A csikung gyakorlása lehetővé teszi, hogy kielégítsük testi és lelki szükségleteinket, és hogy választ kapjunk az Élettel és a Halállal kapcsolatos kérdésekre.

A könyv megrendeléséhez kattints ide.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

...