***
szemetes
0
tll-wrk

Izing Patrik

Izing Patrik Mióta hazaköltöztem Pekingből egyre jobban érdekelnek a meditáció kézzelfogható, élettani hatásai. Hogyan hat az ideg és hormonrendszerünkre, viselkedésünkre, munkánkra, szerelmi életünkre, és egészségünkre.

Nem érdekelnek a homályos és kétes hitegetések, csak az, ami valóban elérhető és megfogható. Úgy érzem eleget hallottunk már mindannyian csodás és felfoghatatlan siker sztorikat. Számomra hitelesség ott kezdődik, hogy nem szubjektív személyes tapasztalataimat tárom elétek, hanem azt beszéljük meg, mit várhattok el ti a csikungtól, a meditációtól. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy amit csinálunk az tényleg működik, utána beszélhetünk arról, amit még nem fedezett fel magának a tudomány. Saját magunk tudósaiként napról napra ismerjük meg saját laboratóriumunk, és kutatjuk a meditáció hatásait.

30 éve tudományos kísérletek sora bizonyította napi 10 perc meditiáció pozitív hatásait. Hogy tovább fejlesszem magam, társultam a világ egyik vezető tudósával, hogy a lehető legfrissebb tudásom és ismereteim legyenek a tudomány és meditáció kapcsolatáról. Peter Malinowski a liverpooli John Moores Egyetem professzora. Az ő tanulmányai, kísérleti anyagai, és adatai segítenek számomra is elfogadhatóvá tenni a meditációt olyan emberek számára is, akik nem feltétlenül nyitottak az ezotéria és a keleti vallások felé, de rengeteget profitálhatnának a meditáció adta számos pozitív hatásból.

Kettőnk munkájaként jött létre a Mindgarden projekt. Itt kezdetben egy egyszerű tízperces meditációt tanulunk meg, majd vezetjük tovább az érdeklődőket a csikung felé. A projekt keretein belül cégeknél, és sport egyesületeknél vezetünk tanfolyamokat.

Hagyományos csikung tanfolyamaimon is ezeket az elveket követem, de nem tagadom meg azt, mennyi mindent is képes adni ez a csodálatos módszer, amit mi nyugatiak csak és kizárólag Hszü Mingtan-nak, és a rendszer ma is aktív, a háttérben dolgozó mestereinek köszönhetünk. Ők messze meghaladták a modern tudomány korlátait. Számunkra ők álljanak követendő példaként, mint a tudat Nobel díjas kutatói.

...