***
szemetes
0
tll-wrk

Horváth Ákos

Horváth Ákos 2002–től gépészmérnökként 3 évet töltöttem Kínában, Sanghajban. Ott megismerkedtem a kínai emberek gondolkodásmódjával, a kínai kultúrával. Az utcán és a parkokban fiatal és idős embereket láttam, miközben furcsa mozdulatokat végeztek, mint később kiderült csikungoztak.

Ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet és elhatároztam, hogy én is szeretném ezt kipróbálni. Az interneten fellelhető információkat mind elolvastam, sőt videókat töltöttem le és utánoztam az ottani gyakorlatokat. Nagyon óvatos voltam, mert tudtam, hogy a nem megfelelően végrehajtott gyakorlatokkal károkat okozhatok magamnak.

Mivel Sanghajban nem találtam olyan klubot, ahol ezt megtanították volna nekem, így egészen 2009 –ig kellett várnom, mire a városomban, Győrben egy tanfolyam keretében megismerkedhettem a Csung Jüan Csikunggal. A tanítás nem mondott ellen az addigi világfelfogásomnak, sőt egy fantasztikus perspektívát vetített elém, megmutatta milyen gyakorlatokkal milyen célokat lehet elérni.

Az érdeklődésem és a kíváncsiságom tovább hajtott, így 2011-ben kiutaztam Pekingbe és részt vettem egy 2 hónapos intenzív Képmedicina továbbképzésen Hszü Mingtang nagymesternél. 2012 -től a sikeres tanári vizsga után oktathatom a Csung Jüan Csikung I. szintjét. 2015 -ben megszereztem a jogosultságot, hogy a II-es szintet is oktathassam. 2017 augusztusában Saolinban megkaptam a jogot, hogy oktathassam a csung Jüan csikung III. szintjét.

A következő városokban tartok kéthavi rendszerességgel csikung tanfolyamot: Győr, Szombathely, Székesfehérvár, Veszprém, Sopron, Tata. Szeretettel várok mindenkit, aki szeretné az egészségét helyreállítani vagy megőrizni, illetve elindulni az úton, ami biztosítja a szellemi, lelki fejlődését.

Web: www.csikungvilaga.hu
Tel: 06-20/482-77-14

...