***
szemetes
0
tll-wrk

Horváth Ágnes

horvath-agnes Testnevelő tanár vagyok, 1978-ban végeztem a TF-en. Aktívan sportolok 6 éves korom óta. A mozgás életem részévé vált és úgy gondoltam idősebb koromban sem szeretnék lemondani róla.

2002-ben kezdtem el foglalkozni a tajcsi, Yang mester által tanított változatával. 45 évesen kezdtem tanulni a formagyakorlatokat (legyező,- bot,- 24,- 48 lépéses gyakorlatok).

A gyakorlás során egyre jobban érdekelt a mozgásos meditáció,- az energiaáramlás -folyamatának mélyebb megismerése. Az internet segítségével találtam rá a Csung Jüan Csikung rendszerére. Ez a rendszer azzal indított, hogy az univerzum részei vagyunk, és megfelelő tanulással, és gyakorlással az átlag egészséges emberből különleges képességekkel rendelkező emberekké válhatunk.

Ami tetszett benne az az, hogy mind ezt nem kapjuk tálcán, nekünk magunknak keményen meg kell dolgozni az eredményért. Megtanulunk elméleti és gyakorlati dolgokat, és rajtunk múlik mennyit és hogyan gyakorolunk. Az eredmény már az első szint elvégzése után kézzel fogható.

A szintekre bontott tanulnivalók logikusan felépített rendszert képeznek, egymásra épülnek, akárcsak egy mozgás, vagy elméleti tananyag megtanításánál.

Célom az, hogy minden érdeklődő hozzájuthasson a tudáshoz, ami elősegíti az önismeret fejlődését, a tudatos énkép kialakítását, elősegíti az egészség megőrzését és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait.

...