***
szemetes
0
tll-wrk

Ha röviden kellene összefoglalni…

2015. november 29. | 2 hozzászólás

Ha röviden kellene összefoglalni, miről is szól Hszü Ming-tang nagymester és Tamara Martinova mesternő könyve (azon kívül, hogy a Csung Jüan Csikung első szintjéről), akkor talán az egyik legjobb választás, ha Tamara Martinova mesternő előszavát olvassuk el figyelmesen.

Ha ezt a könyvet olvasod, nem a megszokott valóságba lépsz be.

Mi nemcsak egy utazás megtételét ajánljuk fel, hanem eme világ befogadását. Mindenkinek lehetősége van ezt magáévá tenni. Ehhez önmagad megváltoztatása szükséges – egészségesebbé, fizikailag erősebbé, érzelmileg kiegyensúlyozottabbá, kreatívabbá, boldogabbá, és ezáltal jobbá és toleránsabbá kell válnod. Ez akkor lehetséges, ha képes leszel elvonatkoztatni a megszokott észlelési módtól, a megkövesedett előítéletektől, a gyermekkorod óta érvényben levő dogmáktól.

A téma egy része egyeseknek többé-kevésbé ismert anyag, és nem képezi kételkedés tárgyát. Mások számára majdnem minden ismeretlen és érdekes, ismét másoknak pedig csupán fantáziálásnak tűnik, vagy jobb esetben elérhetetlen tökéletességnek. Bármilyen hihetetlennek is hangzik, éppen ez utóbbi az a kategória, amely leginkább nyitott a Terra Incognita megismerésére.

Az első szint az alapszint, ahol a legtöbbet kell tanulni, a legtöbb gyakorlatot kell elsajátítani.

Ne zavarjon, hogy első szintnek nevezték el. Az első a legfontosabb lépcső, biztosítja az alapokat a további fejlődéshez ezen a szokatlan területen, ugródeszka a mély önismeret megszerzéséhez, az önmagad világába való belépéshez, a saját magad kozmikus lényként való megismeréshez. Ennek eléréséhez meg kell tanulni ellazulni, nemcsak testileg, de gondolatilag és tudatilag is. A tudatot ellazítani nem is egyszerű feladat, de ez a további fejlődés elkerülhetetlen feltétele.

Lehet, hogy már sokat olvastál és foglalkoztál különböző más rendszerekkel. Most az ember, mint biológiai lény fejlődésének filozófiai koncepciójával fogsz megismerkedni, továbbá a Földünkkel, a világmindenséggel való kapcsolatával, az önszabályozás és a környezettel való kapcsolatteremtés alapvető elveivel. Valójában ez az a bázis, amellyel elindíthatod a szervezeted öngyógyító mechanizmusait, rátalálsz rejtett tartalékaidra, melyek segítségével másképpen leszel képes majd érzékelni és szemlélni a világot és benne saját helyedet. Megismerkedsz az öt fizikai érzékszerven kívül létező további érzékelési csatornákkal. Egészen más tanulási módszerrel találkozol, a tudástranszplantációval. Megtanulsz különféle csi struktúrákat érzékelni, és a tudatoddal irányítani őket.

Ha erre az útra lépsz, megtanulod, milyen a világunk valójában, és milyen vagy te valójában.

Akkor meglátod, mennyivel jobb és bölcsebb vagy, mint gondoltad, mert képes leszel meglátni a belső világodat, annak mélységét, és nem azt a felületest, amelyet a környezet és az élet körülményei formáztak számodra.

2 hozzászólás

 1. köpecziné szabó ágnes

  Kedves Tanár Ur, – én ismerem a Mesternőnek ezt az előszavát, melyet az első kötethez írt / 2005-ős kiadás / Nekem ez volt az első Csikungos könyvem, az első szint végzése közben találtam rá a konyvespolcodon és azóta is mindennapi olvasmányom., nehéz letenni, ha kinyitom. Azért köszönöm a kedvességedet, hogy gondoltál rám és elküldted nekem is. Természetesen örömmel várom az uj kiadást, főleg a második kötetét, mert azt nem sikerült megszereznem. Szeretettel köszöntelek ágnes

  Válasz
 2. MARIKA

  Bárcsak weben keresztül is működne. Akkor minden alkalmon részt vehetnék.
  Sok szeretettel kívánok minden jót, minden CSIKUNG-os társamnak és TANÍTÓKNAK .

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

...